Image
Case

"De online programma's van Winst.nl worden nu beter gevolgd en verkocht"

Image placeholder
Eelco de Boer Eigenaar Winst.nl
Leestijd 5 min

Al enige tijd was ik voor mijn bedrijf Winst.nl op zoek naar een e-learning omgeving voor ons nieuwe “GameChangers” programma.

In “GameChangers” krijgen leden verdeeld over 100 dagen toegang tot enkele van mijn meest waardevolle trainingen en workshops. Tijdens deze 100 dagen kunnen leden op een laagdrempelige manier kennis maken met mij en mijn manier van werken. Daarbij kan GameChangers tevens fungeren als opstap naar ons high-end coachingstraject “MasterMoves”.

O.a. gebruiksvriendelijkheid voor onze klanten, de mogelijkheid tot het gefaseerd uitrollen van onze content en onbeperkte schaalbaarheid waren belangrijke pijlers bij het zoeken naar de meest geschikte e-learning software.

Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik vrij perfectionistisch ben. Mijn gemuggenzift leidt zo nu en dan tot ergernissen bij mijn team 😉

Maar in mijn ogen moet de gebruikservaring van de software perfect zijn en dient elk detail te kloppen voor het maximale resultaat.

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik al snel dat geen enkele software aanbieder in binnen- en buitenland 100% voldeed aan mijn eisen. Om die reden heb ik besloten om een nieuw bedrijf op te bouwen in samenwerking met Stefan, van Petje.af. Deze software is later uitgegroeid tot “MemBirds”!

Meer resultaat voor je klanten

Want wat je natuurlijk wil als content creator is dat de content die je maakt ook daadwerkelijk geconsumeerd wordt. Met name in ons geval, waarbij GameChangers dient als “kennismakingstraject”. En wat ik merkte, was dat klanten het tot zich nemen van mijn content vaak uitstellen zodra ze er onbeperkt toegang toe krijgen.

Wat ik nodig had, was een systeem waarin we leden slechts beperkt toegang kunnen geven tot (bepaalde delen van) de content. MemBirds maakt dit mogelijk. Door deze ‘tijdsdruk’ toe te voegen, stijgt de commitment bij de leden om onze content te bekijken voordat deze weer verdwijnt.

Verder ben ik zelf regelmatig onderweg. Ik weet daarom hoe fijn het is wanneer een online programma eenvoudig op zowel je laptop, tablet als telefoon te volgen is. Om die reden wilde ik binnen MemBirds een ledenomgeving die gebruiksvriendelijk is voor zowel mij als mijn team als onze klanten. Ons GameChangers programma ziet er nu strak uit en werkt perfect op alle apparaten.

Biozeker

600% meer resultaat!

Een van de belangrijkste functies van GameChangers is het verhogen van de commitment voor de webinars waarin ik MasterMoves aanbiedt. Webinars zijn al jaren de meest effectieve verkoopmethode in onze business. Maar wanneer je zelf webinars geeft komt dit je ongetwijfeld bekend voor: wanneer je webinar gratis bij te wonen is, komt minder dan de helft van de mensen die zich heeft aangemeld opdagen. Simpelweg om het feit dat het gratis is. Zonde!

Totdat ik enige tijd geleden een belangrijk inzicht kreeg, een moment van epiphany. Wat nu als we leden een symbolisch bedrag laten betalen voor de waardevolle content in GameChangers en ze daarbij toegang geven tot 4 van mijn webinars waarin ik MasterMoves aanbiedt? Dit idee bleek een absolute “GameChanger” in mijn business. Doordat leden een investering doen (ook al is het bedrag symbolisch), zijn ze vele malen meer committed om mijn webinars te volgen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal sales op onze webinars met 600% is toegenomen.

Dankzij het “druppelsysteem” in MemBirds, kun je zelf bepalen vanaf wanneer en tot wanneer je leden toegang hebben tot bepaalde content.

Door deze ‘tijdsdruk’ toe te voegen, stijgt de commitment bij je leden om je content te bekijken voordat deze weer verdwijnt. Deze unieke functie maakt MemBirds ook zeer geschikt voor de challenges die veel online ondernemers op regelmatige basis organiseren.

Onbeperkt schaalbaar

Verder vind ik het erg belangrijk om niet méér werk te hoeven verrichten naarmate onze business meer klanten krijgt. Om die reden hebben is de mogelijkheid tot het geautomatiseerd toevoegen van leden ingebouwd in de software. Zodra iemand nu ons product koopt, wordt hij of zij dus geheel automatisch toegevoegd aan onze ledenomgeving en voorzien van persoonlijke inloggegevens.

Dat is tevens een van de belangrijkste redenen waarom ik kies voor het gebruik van een e-learning / online programma: de mate van schaalbaarheid en automatisering. Zonder zelf extra werk te hoeven verrichten, kunnen we met Winst.nl nu onbeperkt (en automatisch) nieuwe klanten verwelkomen in onze eigen MemBirds omgeving.

Meer weten over de voordelen van een e-learning en/of ledensite voor jou als ondernemer? Klik hier

3x

Beter gevolgd

2x

Meer verkocht

4x

Minder support

Geen technische kennis nodig

Tot slot is het technische aspect van online ondernemen niet de sterkste eigenschap van het team van Winst.nl. De mogelijkheid om alle content eenvoudig te kunnen beheren en bovendien ook overzichtelijk te houden voor onze leden was daarom ook een absolute vereiste bij het bouwen van de software. Het drag and drop systeem binnen MemBirds stelt iedereen in staat om een strak uitziend online programma samen te stellen. Zelfs wij “techneuten” van Winst.nl klikken nu in een mum van tijd onze eigen kickass ledenomgeving bij elkaar 😉

Een bijkomend voordeel van het gebruiksgemak van de software, is dat de hoeveelheid support die je leden nodig hebben beperkt blijft.

In eerste instantie was het de bedoeling om de software die nu MemBirds heet enkel te gebruiken voor ons GameChangers programma. Maar gaandeweg is de software dusdanig waardevol geworden, dat ik dit niet langer voor mezelf wil houden. Daarom heb ik besloten om MemBirds voor een vast, laag tarief per maand beschikbaar te maken. Dit maakt dat ook jij vanaf nu kunt profiteren van alle geavanceerde functionaliteiten en technieken die ik hanteer in mijn bedrijven.

Heel veel succes!

Biozeker
Start nu 14 dagen voor €1